Siguranta continua prin inlocuirea detectorului la timp

Baia Mare, 3 iunie 2016

Durata de viata a unui detector de gaz face diferenta dintre siguranta si indoiala. Oamenilor le place sa traiasca in siguranta, nu in indoiala si nesiguranta. Asadar, trebuie sa tina cont constant de data pana la care trebuie sa inlocuiasca detectorul de gaz pe care il au deja, pentru a continua sa fie in siguranta.

Detectoarele Primatech sunt detectoare care folosesc o tehnologie avansată. Cu toate acestea, un aparat care conține un senzor cu elemente chimice, care sunt supuse deteriorarii in timp, are o perioada de viata de 5 ani sau 7 ani, in functie de gazul pe care il detecteaza.

Durata de viata este un termen foarte des folosit de catre producatori pentru a defini perioada in care un aparat poate functiona, in siguranta, la parametri corecti. Aceasta durata de viata este, de multe ori, omisa din atentia posesorului in cazul multor aparate. De exemplu, in cazul aparaturii electrocasnice, durata de viata poate fi depasita, daca aparatul este utilizat in conditii bune si in conformitate cu instructiunile manualului de utilizare.

Si in cazul detectoarelor se pot intampla sa fie depasiri ale duratei de viata, insa acest lucru nu este sigur. Asta pentru ca vorbim de siguranta si de preventie. In acest caz, este foarte important sa nu existe niciun fel de indoiala legata de starea detectorului. Aparatul trebuie sa functioneze perfect pentru a putea oferi siguranta deplina la gazul pe care il detecteaza.

In cazul detectoarelor Primatech, asa cum spuneam, senzorii cu care sunt dotate dau, in mare parte, durata de viata a detectorului, ca intreg. Asadar, detectoarele de gaz metan si detectoarele duale au o durata de viata de 5 ani, iar detectoarele de monoxid de carbon au o durata de viata de 7 ani. Asta inseamna ca intr-o perioada de 5, respectiv 7 ani de la instalare, detectoarele trebuie sa fie inlocuite. Iar acest aspect al sigurantei trebuie sa fie luat in serios de toata lumea.

Pentru a putea sti cu siguranta care este durata de viata a fiecarui detector Primatech, trebuie sa se consulte manualul de utilizare a fiecarui detector instalat. Respectand aceasta perioada de inlocuire a aparatului de la momentul instalarii, oricine va putea ramane in siguranta constant.

Daca nu se cunoaste data exacta a instalarii, pe fiecare detector Primatech, instalatorul ar trebui sa noteze data instalarii, sau se poate determina cu ajutorul seriei unice inscriptionate. Cu aceasta serie, contactand producatorul, se poate afla data aproximativa a instalarii detectorului.

Tot ce conteaza este sa se mentina siguranta fiecarei locuinte si a vietilor omenesti.

Despre Primatech

Primatech activează și inovează în domeniul detecției de gaze de peste 15 ani, ca domeniu exclusiv de activitate.
Succesul nostru se datorează dedicației personalului firmei de a dezvolta și fabrica detectoare de gaz care sunt în concordanță sau chiar depășesc cele mai stricte standarde din domeniu.


 

Author: CDMR

Share This On