Record de vizitatori pe portalul educational national

BUCURESTI, 5 iulie 2016

Portalul evaluare.edu.ro a inregistrat in primele minute de la afisarea rezultatelor de la Evaluarea Nationala 2016 un numar record de 904.000 de utilizatori simultan. 1 iulie a fost o zi extrem de importanta pentru elevii de clasa a VIII-a, care au asteptat cu sufletul la gura rezultatele de Evaluarea Nationala 2016. Dupa afisarea notelor, incordarea a luat sfarsit, atat pentru elevi si parinti, dar si pentru specialistii de la SIVECO, cei care au gestionat procesarea si afisarea rezultatelor online.

Imediat cum au fost afisate notele, copiii si parintii au accesat portalul evaluare.edu.ro pentru a vedea ce rezultate au obtinut. Astfel, putin dupa ora 16:00 portalul atingea un numar record de 904.000 de utilizatori simultani!

Conform statisticilor de trafic, in primele 48 de ore de la publicarea notelor, portalul a inregistrat un numar de 30,2 de milioane de pagini afisate. Timpul de afisare pentru toate paginile a fost sub 2,2 secunde.

97,4% dintre vizitatori au accesat portalul din Romania, insa au existat si vizitatori din Italia, Anglia, Germania, Spania, Franta, Grecia, Austria si Statele Unite. Ca distributie geografica, in topul accesarilor din Romania se afla Bucurestiul (27,6%), apoi judetele Iasi, Cluj si Timis, cu aproximativ 4% fiecare. Judetele din care s-au facut cele mai putine accesari pentru verificarea rezultatelor online la Evaluarea Nationala sunt Covasna si Tulcea.

“Datorita acestui proiect, cei 150.000 mii de elevi inscrisi anul acesta au avut acces rapid la rezultatele obtinute, de oriunde au putut accesa internetul. Observam tendinta ca din ce in ce mai multi romani sa acceseze internetul de pe mobil sau tableta.

Proiectul include un volum urias de munca de pregatire si implica o presiune foarte mare din partea opinei publice in timpul prelucrarii rezultatelor. Este un proiect strategic, de misiune critica, esential pentru desfasurarea normala a examenelor nationale, care confirma alinierea Romaniei la tendintele internationale din educatie.

2016 este al doilea an in care rezultatele la Evaluarea Nationala sunt prelucrate in Cloud.”, spune Florin Anton, directorul departamentului eLearning din cadrul SIVECO Romania.


 

Author: CDMR

Share This On