RABO lanseaza Codul Etic, primul document de acest fel adresat profesionistilor din Real Estate

BUCURESTI, 4 iulie 2016

RABO – Romanian Association of Building Owners/ Patronatul Proprietarilor de Clădiri din România lansează Codul Etic care are ca obiectiv stabilirea standardelor de bază privind etica şi comportamentul membrilor Patronatului.

„Acest Cod Etic, împreună cu valorile noastre comune, este un ghid despre modul în care înţelegem să transpunem în practică reputaţia şi profesionalismul, respectiv despre modul în care gândim dezvoltarea unei pieţe a proprietăţilor armonizată la nivel european. Codul Etic al Patronatului Proprietarilor de Clădiri din România reflectă dedicarea noastră pentru desfăşurarea responsabilă a activităţilor, iar, prin respectarea lui, ne asigurăm că suntem un partener de încredere pentru clienţii şi partenerii noştri” a declarat dl Liviu TUDOR, Fondatorul şi Preşedintele Patronatului Proprietarilor de Clădiri din România (RABO) şi Vicepreşedinte al European Property Federation (EPF).

Membră a European Property Federation (EPF), organizație pan-europeană cu sediul la Bruxelles, RABO este prima organizație care reunește unii dintre cei mai importanți investitori în clădiri comerciale din România și este singura organizație din domeniul Real Estate care lansează un Cod Etic, scopul acestuia fiind acela de aliniere la practici ale organizațiilor similare la nivel european.

Documentul încorporează principiile menționate în “Codul European de Etică al Profesioniștilor din Real Estate” (“European Code of Ethics for Real Estate Professionals”), adoptat în anul 2006 de către CEPI (Consiliul European al Profesiilor din Real Estate).

Codul Etic RABO este un ghid de îndrumare pentru proprietarii, dezvoltatorii de proprietăţi, angajaţii companiilor de profil, clienţii şi consumatorii de servicii imobiliare în privinţa obligaţiilor de natură etică ale acestora. Documentul defineşte în mod clar aşteptările în privinţa standardelor de baza şi comportamentului profesioniştilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul Real Estate din România, oferind astfel un cadrul de aliniere la recomandări de bune practici iniţiate de organizaţii similare din Europa.

Cateva dintre principiile care se regăsesc în Codul Etic sunt:

Membrii Patronatului au obligaţia de a se asigura că, prin educaţie, pregătire şi instruire continuă, deţin cunoştinţele necesare pentru a-şi îndeplini sarcinile de proprietar, investitor şi/sau dezvoltator de proprietăţi imobiliare.Membrii Patronatului trebuie să se asigure că dezvoltarea și administrarea proprietăților imobiliare se realizează în conformitate cu legislația în vigoare;Membrii Patronatului trebuie să-și respecte chiriașii, utilizatorii finali, furnizorii și prestatorii de servicii, precum și orice alte persoane implicate în sectorul imobiliar;

Despre Romanian Association of Building Owners

RABO, membră a European Property Federation (EPF), este prima organizaţie care reuneşte unii dintre cei mai importanţi investitori în clădiri comerciale din România. RABO promovează un cadru economic uniform, stabil şi transparent, în conformitate cu standardele şi normele europene în vigoare. Organizaţia colaborează îndeaproape cu liderii din industrie şi iniţiatorii de politici europene, pentru a asigura un cadru armonizat pentru investiţiile în sectorul proprietăţilor, noi dezvoltări, finanţări imobiliare, eficientizare energetică şi protecţia mediului.


 

Author: CDMR

Share This On