Noblesse Interiors defineste noi trenduri in amenajarile interioare pentru 2016

Orice domeniu este caracterizat de evolutie, de schimbare si progres. Altfel nu ar putea avea loc dezvoltarea, fapt pentru care nu ne-am putea redefini si imbunatati in mod constant. Sectorul decoratiunilor si amenajarilor interioare nu face exceptie de la regula. Noblesse Interiors ne ofera o scurta privire asupra acestei evolutii, asupra a ceea ce a devenit segmentul amenajarilor interioare in 2016, comparativ cu trendurile altor ani.

Modificarea aspectului unei locuinte, a unui spatiu de birouri sau a oricarei alte incinte in care isi desfasoara persoanele activitatea personala sau profesionala tine de alinierea cu trendurile in materie de design si amenajare interioara. Cateva dintre aceste trenduri ne sunt explicate de specialistii Noblesse Interiors.

Minimalismul a ajuns in momentul sau de glorie, dupa cum se poate observa si in cadrul platformei www.noblesseinteriors.com. Aceasta reprezinta una din tendintele pietei amenajarilor interioare la ora actuala, cu un caracter mult mai pronuntat decat in anii precedenti. Un decor minimalist ce ofera in egala masura simplitate dar si un stil practic, este incantator pentru orice proprietar de locuinta, detinator de spatii de birouri sau simpla persoana care are nevoie de o idee pentru a amenaja un anume spatiu.

Oarecum contrar cu trendul minimalist, ramane inca in voga clasicul si elegantul in materie de amenajari interioare. Conform cu dictonul “clasicul nu se demodeaza niciodata”, amenajarile in stil vintage, baroc, renascentist, clasic si neoclasic se impletesc perfect chiar si cu minimalismul. Notele de retro sunt intotdeauna acceptate si privite cu admiratie, iar uimirea oricui apare atunci cand acestea se alatura perfect elementului de modern.

O alta tendinta actuala, acceptata si definita de designeri ca fiind una de actualitate se refera la aceeasi imbinare a clasicului cu modernul. De aceasta data insa, este vorba de mobilierul modern, cu linii si forme avangardiste, accesorizat cu tapiterii si textile specifice stilului clasic, precum cele din brocart, catifea, matase sau damasc.

Din punct de vedere al materialelor utilizate pentru decoratiuni interioare, noutatea consta in imbinarea metalelor in fiecare stil de amenajare. Liniile mobilierului pot fi accesorizate cu insertii metalice, sau care imita textura de cromat, pentru un plus pe partea estetica. Auriul poate completa cu succes conturul oglinzilor interioare, pentru a oferi mai multa lumina si un plus de eleganta in fiecare incapere.

In cazul in care tematica dorita pentru amenajarile interioare este una cat mai apropiata de natural, recomandarea specialistilor Noblesse Interiors consta in alegerea formelor geometrice moderne, care se imbina perfect cu modelele florale sau vegetale. In acest fel se pot obtine combinatii foarte placute ochiului, fara ca stilul sa fie unul agasant sau kitsch-os.

Se face remarcat de asemenea si stilul industrial, care presupune folosirea materialelor brute pentru amenajari interioare, ori a celor care sa ofere acea impresie de mat, neslefuit si neprelucrat.

Toate aceste trenduri pot fi vizualizate in cadrul site-ului www.noblesseinteriors.com , avand reprezentativitate pentru orice stil dorit. Daca ceea ce se cauta este crearea unui ambient unic, care sa reflecte povestea fiecarui proprietar in parte, alegerea trebuie sa se orienteze cu siguranta catre profesionistii Noblesse Interiors.


 

Author: CDMR

Share This On