Junior Achievement Romania

Categorie: Consiliere si orientare profesionala
 
Prezentare: Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Adaptate pentru fiecare nivel de studiu, programele JA ii ajuta pe elevii din clasele 0-12 sa-si dezvolte abilitatile de viata, folosind metodologia “learning by doing”. Astfel, elevii invata prin activitati practice, precum jocuri, scenarii, jocuri de rol, dezbateri, studii de caz, lucru in echipa si chiar mici proiecte de afaceri. Elevii se familiarizeaza cu realitatea economica, experimenteaza diverse situatii similare cu cele din viata reala, invata sa ia decizii rationale si sa se comporte responsabil fata de oamenii din jurul lor si fata de mediul inconjurator. Profesorii au la dispozitie pachete complete gratuit (training, webinarii, ghidul programelor, manuale si materiale didactice pentru elevi, acces la reteaua internationala).

Pentru a facilita trecerea catre profesie, elevii beneficiaza de sesiuni de webinarii si de mentorat tinute de profesionisti din mediul de afaceri. Mai mult, programele JA ofera elevilor oportunitatea de a participa la competitii nationale si internationale, alaturi de colegi din programele similare din 39 de tari europene.
 
Adresa: Str. Lisabona, nr. 8, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021 312 31 94
Site internet: www.jaromania.org
 


 

Author: CDMR

Share This On