Cum sa pastrati covoarele ca noi

BUCURESTI, 8 august 2016

Alegerea unui covor intr-o incapere implica efort atat de timp, cat si de buget. Asadar, este important sa mentinem stralucirea si culorile covorului cat mai mult in timp. Echipa Diego va vine in ajutor cu cateva sfaturi care sa va ajute sa intretineti covoarele si sa va bucurati de ele ca la inceput.

Covoarele sintetice noi au nevoie de putin timp pentru ca firele sa se uneasca; in cazul covoarelor sintetice sunt suficiente una – doua saptamani. La inceputul utilizarii este posibil sa mai cada din fire, dar acest fenomen este normal, firele cad ca urmare a taierii covorului la fabricare si nu reprezinta un defect al acestuia. in aceasta perioada va indicam sa evitati sa folositi aspiratorul.

Ulterior puteti curata covorul prin aspirare si chiar cu spuma de curatare disponibila in magazinele Diego.

Covoarele din lana nu se aspira timp de trei luni. Deoarece firul de lana este alcatuit din multe parti elementare, este necesar sa fie calcate, sa existe trafic, ca firele sa se uneasca si sa nu mai cada.

Curatarea se face cu spuma uscata. in cazul in care doriti sa curatati covorul cu apa, va recomandam sa evitati apa din abundenta. De asemenea, cea mai buna perioada pentru curatarea acestui tip de covoare este vara, deoarece lana absoarbe multa apa si se usca foarte greu. Cel mai indicat este sa curatati covorul de lana cu ajutorul profesionistilor pentru a evita eventualele daune.

Aspirarea se face in directia firelor la ambele covoare, sintetice sau din lana, astfel protejam covorul si curatarea va fi mai eficienta.

Covoarele se pot deteriora si in momentul transportarii sau chiar al depozitarii, astfel este important sa respectati cateva reguli in acest sens.

Pentru a transporta covoarele se infasura in directia firelor deoarece se pot rupe daca sunt infasurate transversal. Exceptie fiind covorul persan, acesta nu are pe spate strat latex ceea ce il face mai flexibil.

In cazul depozitarii unui covor, acesta trebuie infasurat in directia firelor si cu suprafata in interior. Va indicam sa nu depozitati covorul in ambalaj plastic, deoarece acesta necesita aerisire, il puteti ambala, insa, in hartie/ziare. Covoarele pot fi asezate si vertical daca sunt infasurate stramt, cu exceptia covoarelor fabricate manual prin inserarea firelor. Acestea trebuie infasurate, rotite de mai multe ori pentru ordonarea firelor.

Consilierii nostri va asteapta in magazinele Diego cu si mai multe sfaturi si trucuri utile, atat pentru intretinerea covoarelor cat si a celorlalte produse oferite.


 

Author: CDMR

Share This On