Cum poti sa obtii un certificat energetic in mai putin de 24 de ore

BUCURESTI, 10 iunie 2016

Ai nevoie de un certificat energetic pentru casa sau apartamentul tau pe care vrei sa-l vinzi sau sa-l inchiriezi cat mai urgent? In mai putin de 24 de ore il poti obtine, si asta la cel mai mic pret de pe piata.

De ce este util un certificat energetic?

Un certificat eneregtic este acel document care atesta performata energetica a unei cladiri, iar cand vine vorba despre inchiriere sau cumparare, romanul din ziua de astazi se uita la acest aspect. De ce? Daca nu va achizitiona un apartament sau o locuinta convenabila din punct de vedere energetic, iarna de iarna va scoate din portofel foarte multi bani pentru incalzire.

Certificarea energetica nu este de recomandat doar in cazul imobilelor comune, ci este foarte important sa-ti optimizezi costurile in orice situatie te-ai afla, locuinta personala, apartament sau casa, dar si birou situat intr-o cladire de birouri. Atunci cand cumperi, vinzi sau inchiriezi trebuie sa stii in permanenta cum stau treburile din acest punct de vedere.

Astfel, certificatul energetic este obligatoriu, nu doar recomandat, intr-o serie de tranzactii precum vanzare-cumparare sau inchiriere. De cand este aceasta obligativitate in vigoare? Inca din 2013. Fara un certificat energetic tranzactiile mentionate nu sunt legale. Tocmai de aceea un certificat energetic se intocmeste de catre o persoana autorizata MDRAP, persoana numita auditor energetic atestat.

Cum se obtine un certificat energetic in Bucuresti?

Treburile sunt foarte simple daca vrei sa obtii un certificat energetic in Bucuresti. Trebuie doar sa urmezi cativa pasi simpli si rapizi, cu efort minim din partea beneficiarului. In prima faza vei pregati documentatiapentru atunci cand auditorul ti-o va cere. Aici sunt incluse planul imobilului, planurile fiecarui nivel si releveul imobilului.

Se trece apoi la colectarea informatiilor complete despre locuinta, adica auditorul energetic este cel care se prezinta la fata locului si inspecteaza in amanunt locuinta pentru a culege toate informatiile necesare. Acum se studiaza documente, se evalueaza instalatiile de incalzire, cele de iluminat, de electrictate si de climatizare. Informatiile din documente sunt completate de informatii vizuale.

La final datele se prelucreaza prin calcule de specialitate, acestea redand consumul energetic al imobilului. In acest mod imobilul este incadrat intr-o clasa energetica sau al performantei energetice, corespunzandu-i si o nota energetica. Se tipareste si se elibereaza in cele din urma certificatul energetic, iar proprietarul poate inchiria sau vinde legal. De asemenea, clientul este astfel instiintat cu privire la achizitie. Retine ca pretul unui certificat energetic depinde de numarul de camere al unui apartament, de suprafata si de gradul de complexitate al intregului proces.


 

Author: CDMR

Share This On