Culoare si veselie in camera copilului

BUCURESTI, 5 iulie 2016

Camera copilului trebuie adaptata fiecarei etape din viata. La varsta la care incepe sa isi formeze preferinte si opinii este important sa tinem cont de ele si sa-i amenajam camera astfel incat sa-l inspire si sa-l binedispuna. Va oferim cateva idei cu ajutorul carora puteti sa redecorati camera copilului rapid si accesibil ca si costuri.

Covorul

Recomandam ca in camera copilului sa existe intotdeuna un covor, pentru a evita ca picioarele copilului sa fie reci din cauza pardoselii, care mai ales iarna este la o temperatura mai joasa.

In camerele mai mari pozitionarea covorului nu reprezinta neaparat o problema, insa, in camerele de dimensiuni mai mici, e important sa avem in vedere proportiile. Daca alegem un covor mare, acesta se potriveste cel mai bine in centrul camerei. in acest fel nu se separa podeaua in prea multe sectiuni care sa o faca sa para mai mica. Daca alegeti mai multe covore de dimensiuni mai mici, incercati sa le plasati in imediata apropiere a mobilierului, pentru a evita aglomerarea spatiului.

Indiferent de culoarea mobilierului sau a peretilor, un covor colorat poate inveseli instantaneu camera copilului. Puteti sa alegeti impreuna un covor in nuante placute sau sa tineti cont de culoarea preferata a copilului daca si-a ales una. Alegerea unui covor cu diferite modele (personaje de poveste, animalute, flori, etc.) va personaliza si mai mult camera, ceea ce va dezvolta sentimentul de apartenenta si siguranta al copilului.

Peretii

Chiar daca la prima vedere, peretii par a implica multe costuri si efort in redecorare, va amintim ca exista solutia simpla si de efect – tapetul. Pe langa faptul ca aduce un plus de modernitate locuintei, copiii sunt fascinati de desenele pe pereti. Nu este nevoie de tapetarea tuturor peretilor, chiar si un perete tapetat va schimba intregul aspect al incaperii si va defini scopul acesteia.

Va invitam sa cititi sfaturile noastre de montare a tapetului, sa vedeti cat de simplu este tot procesul.

Perdele si draperii de poveste

De cele mai multe ori detaliile fac diferenta, asa este si in cazul amenajarilor interioare. Lucruri simple precum perdelele si draperiile, ii ofera copilului oportunitatea de a-si exprima preferintele si a-si folosi creativitatea.

O varianta mai usoara este alegerea decoratiunilor in functie de o tema. Spre exemplu, va prezentam idei de accesorii pentru amenajarea unei camere cu tema piratiilor:

Daca va propuneti sa redecorati camera copilului, va invitam in magazinele Diego sa descoperiti intreaga oferta de produse destinate copiilor.


 

Author: CDMR

Share This On